Dodaj nas do znajomych
 | 
w sprawie skontrum

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne
Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wodniczka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 8:45 am    Temat postu: w sprawie skontrum Odpowiedz z cytatem

Czy może ktoś mi podpowie, jakie rozporządzenie obowiązuje w sprawie skontrum w bibliotece szkolnej? Wiem tylko , że rozporządzenie z dnia 5 listopada 1999 roku jest już nieaktualne, rzekomo nastapiła zmiana od 1 stycznia 2008 roku. Dopiero wróciłam z urlopu zdrowotnego i wypadłam z rytmu Smile.
Powrót do góry
alan
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem to nie ma żadnego aktualnego rozporządzenia, a bardzo by mi się przydało, bo czeka mnie tym roku skontrum
Powrót do góry
krystyna1
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skąd masz informacje, że to Rozporządzenie jest nieaktualne? Sprawdzałam na stronie Lex. Polski Serwer Prawa i nie ma tam nic nowego na ten temat.
Mam wrażenie, że inni też o tym nie słyszeli, gdyż brak odpowiedzi na Twoje pytanie
Powrót do góry
Wodniczka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:07 am    Temat postu: skontrum Odpowiedz z cytatem

Ja też myślałam, że ciągle obowiązuje to rozporządzenie z 1999 roku, Dyrekcja twierdzi, ze jest nieaktualne, niestety nie udało mi się dowiedzieć, kiedy nowe rozporządzenie weszlo w życie, proszę o pomoc. Muszę koniecznie dotrzeć do źródła.
Powrót do góry
Wodniczka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:10 am    Temat postu: ciąg dalszy odnośnie skontrum Odpowiedz z cytatem

No właśnie , chyba nadgorliwa Dyrekcja chciała udowodnić swoją wyższość, jak będę na 100 % pewna że nic się nie zmieniło , będę spokojniejsza.
Powrót do góry
alan
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytajcie post na EBIB-ie "Podstawa prawna ewidencji materiałów bibliotecznych"
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety Rozporządzenie o Ewidencji materiałów bibliotecznych nie obowiązuje, nowy rząd jeszcze nie przygotował nowego.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 10:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alan napisał:
Przeczytajcie post na EBIB-ie "Podstawa prawna ewidencji materiałów bibliotecznych"

daje linka
http://ebib.oss.wroc.pl/phpBB/viewtopic.php?t=4624&highlight=podstawa+prawna+ewidencji+materia%B3%F3w+bibliotecznych
Powrót do góry
krystyna1
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 10:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Brak przepisów, to jest jednak piękne-jjeden przepis przestał obowiązywać, ale zapomniano dać inny w jego miejsce, nie robimy skontrum;)))
Powrót do góry
Wodniczka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 10:14 am    Temat postu: podziękowania Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Wszystkim za pomoc, teraz już wszystko wiem, nie ma nowego roporządzenia i skontrum stoi pod znakiem zapytania. U nas w szkole wszystko jest w oparciu o przepisy, nie ma rozporządzenia to cóż ..... my jesteśmy gotowe do pracy.
Powrót do góry
Maria

PostWysłany: Czw Maj 15, 2008 12:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdyby trzymać się ścisle prawa to owe rzozporzadzenie dot. bibliotek w ogólnokrajowej sieci bibliotek do której biblioteki szkolne nie wchodzą Smile.
Wg mnie spokojnie mozna zrobic skontrum wg starych zasad, podejrzewam, że ewentualne zmiany będą dot. raczej ewidencji niż skontrum.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach