| Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Wodniczka Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:45 am Temat postu: w sprawie skontrum |
|
|
Czy może ktoś mi podpowie, jakie rozporządzenie obowiązuje w sprawie skontrum w bibliotece szkolnej? Wiem tylko , że rozporządzenie z dnia 5 listopada 1999 roku jest już nieaktualne, rzekomo nastapiła zmiana od 1 stycznia 2008 roku. Dopiero wróciłam z urlopu zdrowotnego i wypadłam z rytmu . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alan Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:01 am Temat postu: |
|
|
| Z tego co wiem to nie ma żadnego aktualnego rozporządzenia, a bardzo by mi się przydało, bo czeka mnie tym roku skontrum |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krystyna1 Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:06 am Temat postu: |
|
|
Skąd masz informacje, że to Rozporządzenie jest nieaktualne? Sprawdzałam na stronie Lex. Polski Serwer Prawa i nie ma tam nic nowego na ten temat.
Mam wrażenie, że inni też o tym nie słyszeli, gdyż brak odpowiedzi na Twoje pytanie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wodniczka Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:07 am Temat postu: skontrum |
|
|
| Ja też myślałam, że ciągle obowiązuje to rozporządzenie z 1999 roku, Dyrekcja twierdzi, ze jest nieaktualne, niestety nie udało mi się dowiedzieć, kiedy nowe rozporządzenie weszlo w życie, proszę o pomoc. Muszę koniecznie dotrzeć do źródła. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wodniczka Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:10 am Temat postu: ciąg dalszy odnośnie skontrum |
|
|
| No właśnie , chyba nadgorliwa Dyrekcja chciała udowodnić swoją wyższość, jak będę na 100 % pewna że nic się nie zmieniło , będę spokojniejsza. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alan Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:20 am Temat postu: |
|
|
| Przeczytajcie post na EBIB-ie "Podstawa prawna ewidencji materiałów bibliotecznych" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 9:47 am Temat postu: |
|
|
| Niestety Rozporządzenie o Ewidencji materiałów bibliotecznych nie obowiązuje, nowy rząd jeszcze nie przygotował nowego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
krystyna1 Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 10:07 am Temat postu: |
|
|
| Brak przepisów, to jest jednak piękne-jjeden przepis przestał obowiązywać, ale zapomniano dać inny w jego miejsce, nie robimy skontrum;))) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wodniczka Gość
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 10:14 am Temat postu: podziękowania |
|
|
| Dziękuję Wszystkim za pomoc, teraz już wszystko wiem, nie ma nowego roporządzenia i skontrum stoi pod znakiem zapytania. U nas w szkole wszystko jest w oparciu o przepisy, nie ma rozporządzenia to cóż ..... my jesteśmy gotowe do pracy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maria
Dołączył: 12 Kwi 2006 Posty: 1569 Skąd: Złotów, woj. wielkopolskie
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 12:06 pm Temat postu: |
|
|
Gdyby trzymać się ścisle prawa to owe rzozporzadzenie dot. bibliotek w ogólnokrajowej sieci bibliotek do której biblioteki szkolne nie wchodzą .
Wg mnie spokojnie mozna zrobic skontrum wg starych zasad, podejrzewam, że ewentualne zmiany będą dot. raczej ewidencji niż skontrum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|