Awans zawodowy - opis problemu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne
Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kate

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 11:42 am    Temat postu: Awans zawodowy - opis problemu Odpowiedz z cytatem

Witam!

Szczególnie kieruje to pytanie do tych którzy awans zawodowy na dyplomowanego mają za sobą. Zastanawiam się czy w tym punkcie dot. opisu problemu edukacyjnego można opisać rozwiązanie problemu innego niż "przypadek trudnego ucznia", np. problemu związanego z komputeryzacją czy budową i rozbudową katalogu komputerowego lub tym podobnego problemu związanego z biblioteką? Czy jednak na uczniu należy się skupić?

ZAPRASZAM: http://bibliotekazso4.republika.pl/index.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
eska
Gość

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 12:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Jestem dwa lata po dyplomowaniu. Jako problem edukacyjny opisałam "Brak finansów na uzupełnianie i wzbogacanie księgozbioru". Pozdrawiam ciepło Laughing
Powrót do góry
Kate

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 13:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję bardzo! Właśnie o tego typu problemy mi chodziło!

Powrót do góry
eska
Gość

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 17:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powodzenia Laughing
Powrót do góry
kamk
Gość

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 22:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja opisałam problemy z komputeryzacją (przygotowanie księgozbioru, uzupełnianie braków, poszukiwanie książek itd.), drugi problem to był zwiększenie czytelnictwa czasopism.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Wto Kwi 28, 2009 9:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja opisałam organizację ICIM. Pozdrawiam, życzę powodzenia!
Powrót do góry
halinah

PostWysłany: Wto Kwi 28, 2009 9:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja zajęłam się wpływem korzystania z opracowań i streszczeń w czasopismach, ksiązkach i internecie na zainteresowanie uczniów książkami z zakresu teorii i historii literatury.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kate

PostWysłany: Wto Kwi 28, 2009 11:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny - dziekuję Wam bardzo za wsparcie i pomysły! Trzymajcie kciuki! Very Happy

Powrót do góry
mardi222
Gość

PostWysłany: Wto Kwi 28, 2009 16:32 pm    Temat postu: awans na mianowanego Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące egzaminu na mianowanego. jeśli ktoś w ubiegłym roku zdawał to proszę o parę wskazówek, czego się czepiają na co kładą nacisk i w góle czy to horror czy nie :)aha czy teczka z "dorobkiem "jest wymagana?
Powrót do góry
bogna3

PostWysłany: Wto Kwi 28, 2009 18:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Było to co prawda 3 lata temu, ale mogę powiedzieć, że nie jest tak źle jak się by mogło wydawać. Wszyscy byli przyjaźnie nastawieni. Generalnie eksperci zadają pytania dot. Twojej pracy. mnie spytano jak radzę sobie z dyscypliną na zajęciach bibliotecznych ( wiadomo, że mamy gorzej niż dydaktyk bo nie możemy np. zagrozić jedynką), jakie przepisy regulują awans zawodowy nauczyciela , jakie korzyści wynikają z bycia nauczycielem mianowanym i najtrudniejsze było dla mnie pytanie ostatnie - co pani uważa za swój największy sukces. Jak tu się chwalić "przy obcych".
Jeśli chodzi o tzw. teczkę to zarówno wtedy jak i dziś nie była ona wymagana. Moja stażystka (jestem opiekunem stażu) była teraz na szkoleniu i potwierdziła, że nie potrzeba żadnych teczek opisujących realizację zadań ( na mianowanego oczywiście), chociaż mówiono o tym ,że można do autoprezentacji przygotować parę opisanych zadań którymi chcesz się szczególnie pochwalić. Ja co prawda miałam (3 lata temu) opasłą teczkę ( zasugerowała mi to wcześniej przewodnicząca komisji, że dobrze by było mieć), ale jak się później okazało nie wiem czy eksperci oglądali ją 5 min. Mówiłam długo, aż mi przerwali i dali max ilość punktów, czego i Tobie życzę. Nie ma czego się bać pomyśl, że ten awans Ci się należny i tego się trzymaj. Powodzenia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mardi22

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 9:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serdecznie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i tak jak piszesz trzeba wierzyć w siebie Confused zobaczymy pozdrawiam!
Powrót do góry
iwonKa

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 10:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy może ktoś podzielić sie wiedzą, jak napisać taką analizę( co powinna zawierać itd.). Będę B. Wdzięczna
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach