Wakacje...
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne
Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maria

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 16:35 pm    Temat postu: Wakacje... Odpowiedz z cytatem

Książki na nagrody rozdane, statystyka podliczona, sprawozdanie przygotowane lub w trakcie ostatnich poprawek, koniec ze ściganiem dłużników, to już WAKACJE. Tak więc życzę wszystkim Forumowiczom, pogodnych, słonecznych wakacji, miłych wrażeń, regeneracji sił i udanego wypoczynku.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
jupio69

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 17:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję i również życzę wspaniałych wakacji...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bogna3

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 20:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za życzenia i cieszmy się wakacjami dopóki jeszcze je mamy, bo nie wiadomo co przyniesie następny rok. Tak na marginesie zapytam jak Wam wyszło czytelnictwo- u mnie średnia na ucznia i czytelnika jest zbliżona, bo wynosi 6,3 i 6,8 (740 uczniów).
Powrót do góry
Aqa

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 20:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Heh, Mario /i inni/, usiłuję uświadomić sobie, że za kilka dni /jeszcze zespoły Rady i sama Rada/ wakacje. Jednak podzielam zdanie- cieszmy się tym, co mamy w tej chwili. Nie wiadomo co za rok.
Miłych wakacji wszystkim. /niekoniecznie od Forum Wink
w tym dla całego zespołu Redakcji Biblioteki
Powrót do góry
Karola

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 21:09 pm    Temat postu: wakacje Odpowiedz z cytatem

I ja dzisiaj liczyłam statystykę - wygląda na to że mogę się cieszyć, u mnie 12,1 na ucznia. Szkoła średnia, 350 uczniów. Very Happy Dla wszystkich forumowiczów odpoczynku!
Powrót do góry
Karolina

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 7:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spokoju w wakacje, wyciszenia, chwily dla siebie i radości w sercu Exclamation Very Happy Ja zaplanowałam trochę pracy na wakacje - planowane zakończenie koputeryuzacji grudzień 2009 Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
xandre

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 7:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Również życzę udanych i słonecznych wakacji. Cieszę się, że mamy to forum i że Jesteście. Very Happy
Ja jeszcze dzisiaj poluję na dłużników. Nie odpuszczam. Może to nielegalne, ale nauczyciele nie wydają świadectw, dopóki książki nie wrócą. To jest w końcu mienie szkoły, a nie prezenty, które sobie biorą i nie oddają. Jakieś konsekwencje też być muszą. Już przed chwilą dwójka uczniów wracała się przed apelem do domu Smile ....i znalazły się Cool
A średnia na czytelnika to 6,5 Very Happy - trochę ponad czterystu uczniów.
Powrót do góry
Książniczka

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 8:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I ja dzisiaj pracuję - prawie normalnie, choć nieco krócej, bo do rady podsumowującej.Siedzę od rana i czekam na dłużników, no i modlę się, żeby jednak przyszło ich wielu.O dlużnikach - nauczycielach nie wspominam, żeby się nie denerwować zanadto.Oni mają już "zasłużone" wakacje, ja nie.No a potem, przy kawce będziemy się wychwalać pod niebiosa i obdzielać nagrodami - mnie czeka tylko kara za dobrą( mam nadzieję) pracę - obcięcie etetu o połowę.Miłych wakacji życzę!
Aqa

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 8:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Xandre, odezwię się dla odreagowania. Nerwowego. Właśnie zaczyna sie akademia, a ja już podniosłam głos kilka razy. Nauczyciele- kwiatki i bławatki- ja nerwy. Też specjalnie przyszłam bo rozliczam, klasy 6. Wychowawczyni słodko rozpromieniona pyta, czy mogą oddać .. w p o n i e d z i a ł e k ! .Sama dała im obiegówki w środę. Tą środę. Nie widzi problemu. Żołądek mnie z nerwów boli- mimo rannej wymiany ze mną poglądów /uczeń ma biec po książkę i tyle/ przysyła mi owych dłużników na pertraktacje- "może im daruję książki". Jak mnie dziś żółć nie zaleje, będzie dobrze.
I jak wspomnę art. w prasie- jak nam swietnie.
.. 10,3 na ucznia mam, raczej dobrze.
Powrót do góry
nutka
Gość

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 18:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakiego typu szkół dotyczy średnia, którą podaliście?
Powrót do góry
Nouś
Gość

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 20:36 pm    Temat postu: doAgi Odpowiedz z cytatem

Ago, czy wyznaczyłaś ostateczny termin zwrotów? Czy poinformowałaś wychowawców o dłużnikach? Pewnie tak. Tylko koledzy i koleżanki nie wiedzą, że też mamy już wakacje. Ja ich uczę - dydaktyków Wink
A zwrot cyt. "może im daruję książki". Mów, że z prywatnych swoich zbiorów ich nie wypożyczałaś a księgozbiór szkolny należy do OP, szkoły czy uczniów. Nie możesz "im darowac" czegoś co nie jest Twoją własnością!!! A jeśli nauczyciel jest taki hojny to może podzieli się z uczniami krzesłami, tablicą czy stołami ze "swojej" Wink klasopracowni?
Powrót do góry
Aqa

PostWysłany: Sob Cze 20, 2009 14:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co ty. Ja pracuję za długo. by nie pamiętać o terminach. Mieli podane terminy do 5 czerwca. 3 razy od 15 maja przekazywałam każdemu wych. informację o czytelnictwie i dłużnikach, uaktualniałam, wchodziłam do klas. Szanowną panią z owej 6 kl /tylko ona jedna jest słodko rozpromieniona i wiecznie zdziwiona/ prosiłam 2 razy o rozdanie obiegówek, byłam i u dyra ze sprawą. Ja nawet nie komentuję owego.. może w poniedziałek- to idiotyzm, ale jak moze to proponować dydaktyk?!
Rozliczali się w piątek- latajac do domów:(, oni wściekli i ja też. Jeden nie oddał, świadectwa zatrzymać nie wolno.
Wakacje niemal- Rada jeszcze.
Uspokoimy się, do połowy sierpnia.
Powrót do góry
xandre

PostWysłany: Sob Cze 20, 2009 17:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aqa napisał:

Uspokoimy się, do połowy sierpnia.

Aqo spokojnie, pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Zostało mi 5 dłużników (w poniedziałek było 17 to i tak sukces)Cool . Jeden dostał z nich świadectwo, bo wychowawczyni nic sobie nie robi z takich spraw jak terminowe oddanie książek. Trójka uczniów nie pojawiła się w szkole, ale i tak zostają na drugi rok, więc złapię ich we wrześniu. Zaś jeden, który myślał, że może rozliczyć się po wakacjach, przyniesie książki za kilka dni do sekretariatu i tam odbierze świadectwo. Cool Nie jest źle. Ja jestem strasznie namolna i wręcz "zabijam" swoim stoickim spokojem. Będę im truć głowę, a książki wrócą na pewno Wink
Powrót do góry
beata2k

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 10:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Statystyka, nie ma się czym chwalić.
Wakacje, będą remont w bibliotece, jeszcze czeka mnie wyniesienie całego księgozbioru, czekam na telefon... pełna dyspozycyjność Wink
inka

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 14:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po raz pierwszy nie miałam w tym roku problemu ze zwrotem książek przez uczniów. Wiecie co poskutkowało? Okreśiłam termin zwrotu na tydzień przed radą klasyfikacyjną i poinformowałam uczniów, że za każdy dzień zwłoki będę wstawiała ujemne punkty ze sprawowania "za niewywiązywanie się z obowiązków ucznia" . Metoda drastyczna, ale naprawdę skuteczna.
U mnie średnia 12 książek na ucznia - szkoła podstawowa
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach