| Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marianna
|
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 18:02 pm Temat postu: meble biblioteczne |
|
|
| Mój dyr zdecydował się na modernizację biblioteki (mam regały pamiętające chyba lata 60-te) i polecił mi poszukać nowych mebli- regału, lady bibliotecznej. Znacie może jakieś sprawdzone miejsca, najlepiej w necie? Muszę przedstawić projekt:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Joasia
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 7:15 am Temat postu: |
|
|
To wszystko zalezy od tego ile masz kasy. Jeśli dużo to polecam Intermeble z Sosnowca http://www.pw-intermeble.pl/index_gal.html
Robią metalowe regały biblioteczne w systemie modułowym. Mam taki jeden regał tz. tak jabym miała 6 tradycyjnych. I ladę biblioteczną z nadstawką. jestem bardzo zadowolona. Chętnie wymieniłabym wszystkie regały, ale to dośc duzy wydatek i dyrekcja obiecała, ze stopniowo po kolei. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 8:07 am Temat postu: |
|
|
| Rzeczywiście świetne te regały. Dziękuję Joasiu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beaa
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Malkontent
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 7:29 am Temat postu: |
|
|
| Mam kupione regały dwustronne z firmy Insgraf, ale podobne widziałam też w innych katalogach.Nie polecam tych bez zabudowanej bocznej ścianki, tylko z poprzeczną rurką.Książki wypadają z nich na potęgę, wystarczy trochę luzu na półce i już się sypie.O wiele lepsze przypuszczam są te z podpórką na boku regału.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marianna
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:37 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za wszystkie rady. A czy użytkownicy lad bibliotecznych mogliby się wypowiedziec, które są przyjemniejsze w użytkowaniu- te z podnoszonym blatem czy wysuwanymi szufladami?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Joasia
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 7:18 am Temat postu: |
|
|
Obecnie mam ladę z wysuwaną szufladą i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej miałam z blatem. W pierwszej uczeń oparł się o blat i wylądował z nim na podłodze, wyrywając wszystkie zawiasy.
W drugiej podpórka i blat miały zawiasy, które można było wyginać w rękach. Podpórka odpadła po paru miesiącach, blat opierałam o parapet i co drugi dzień dokręcałam śrubki, bo wyłaziły od samego otwierania i zamykania. Powiedziałam sobie, że nigdy wiecej. Albo szuflada, a jak nie, to wołabym zwykłe biurko i skrzynki na karty. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina
|
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 12:43 pm Temat postu: |
|
|
| Jeżeli jeszcze tych mebli nie kupiłaś to mogę polecić Ci firmę ze Śląska, która w cenie aranżuje pomieszczenie biblioteki i przedstawia projekty w kilku wersjach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 11:24 am Temat postu: |
|
|
| Karolina co to za firma ze śląska? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina
|
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 13:07 pm Temat postu: |
|
|
| Wojciech Mateja - chciałam podać adres mailowy, ale nie ma już tej strony www chyba. Podam kontakt telefoniczny do tego pana: 501-593-007. Byłam bardzo zadowolona z ich usług - mebelki funkcjonalne, ładne, pojemne i szybko zrealizowane zamówienie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dariusz.gesty Gość
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina
|
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 16:57 pm Temat postu: |
|
|
Meble piękne - dostępne może dla jakiegoś muzeum z biblioteką i szczodrym sponsorem - za 5000 zł miałam prawie wszystkie regały, a tu aż jeden antyk. Ciekawa jestem, czy ktoś z bibliotekarzy szkolnych "naciągnie" na te meble szefa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|