meble biblioteczne

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne
Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marianna

PostWysłany: Wto Wrz 15, 2009 18:02 pm    Temat postu: meble biblioteczne Odpowiedz z cytatem

Mój dyr zdecydował się na modernizację biblioteki (mam regały pamiętające chyba lata 60-te) i polecił mi poszukać nowych mebli- regału, lady bibliotecznej. Znacie może jakieś sprawdzone miejsca, najlepiej w necie? Muszę przedstawić projekt:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Joasia

PostWysłany: Sro Wrz 16, 2009 7:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To wszystko zalezy od tego ile masz kasy. Jeśli dużo to polecam Intermeble z Sosnowca http://www.pw-intermeble.pl/index_gal.html
Robią metalowe regały biblioteczne w systemie modułowym. Mam taki jeden regał tz. tak jabym miała 6 tradycyjnych. I ladę biblioteczną z nadstawką. jestem bardzo zadowolona. Chętnie wymieniłabym wszystkie regały, ale to dośc duzy wydatek i dyrekcja obiecała, ze stopniowo po kolei.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Wrz 16, 2009 8:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście świetne te regały. Dziękuję Joasiu.
Powrót do góry
beaa

PostWysłany: Sro Wrz 16, 2009 11:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W tym roku też zmieniłam stare meble, a kupiłam tu:
http://www.fpnnysa.com.pl/php/strona.php3?lad=0&id_men=47
Malkontent

PostWysłany: Czw Wrz 17, 2009 7:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam kupione regały dwustronne z firmy Insgraf, ale podobne widziałam też w innych katalogach.Nie polecam tych bez zabudowanej bocznej ścianki, tylko z poprzeczną rurką.Książki wypadają z nich na potęgę, wystarczy trochę luzu na półce i już się sypie.O wiele lepsze przypuszczam są te z podpórką na boku regału..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Marianna

PostWysłany: Czw Wrz 17, 2009 14:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za wszystkie rady. A czy użytkownicy lad bibliotecznych mogliby się wypowiedziec, które są przyjemniejsze w użytkowaniu- te z podnoszonym blatem czy wysuwanymi szufladami? Smile
Powrót do góry
Joasia

PostWysłany: Pią Wrz 18, 2009 7:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obecnie mam ladę z wysuwaną szufladą i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej miałam z blatem. W pierwszej uczeń oparł się o blat i wylądował z nim na podłodze, wyrywając wszystkie zawiasy.
W drugiej podpórka i blat miały zawiasy, które można było wyginać w rękach. Podpórka odpadła po paru miesiącach, blat opierałam o parapet i co drugi dzień dokręcałam śrubki, bo wyłaziły od samego otwierania i zamykania. Powiedziałam sobie, że nigdy wiecej. Albo szuflada, a jak nie, to wołabym zwykłe biurko i skrzynki na karty.
Powrót do góry
Karolina

PostWysłany: Czw Paź 01, 2009 12:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli jeszcze tych mebli nie kupiłaś to mogę polecić Ci firmę ze Śląska, która w cenie aranżuje pomieszczenie biblioteki i przedstawia projekty w kilku wersjach.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gość

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 11:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina co to za firma ze śląska?
Powrót do góry
Karolina

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 13:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wojciech Mateja - chciałam podać adres mailowy, ale nie ma już tej strony www chyba. Podam kontakt telefoniczny do tego pana: 501-593-007. Byłam bardzo zadowolona z ich usług - mebelki funkcjonalne, ładne, pojemne i szybko zrealizowane zamówienie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
dariusz.gesty
Gość

PostWysłany: Wto Lip 13, 2010 12:04 pm    Temat postu: Antyki Odpowiedz z cytatem

antyki biblioteki
Powrót do góry
Karolina

PostWysłany: Wto Lip 13, 2010 16:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Meble piękne - dostępne może dla jakiegoś muzeum z biblioteką i szczodrym sponsorem - za 5000 zł miałam prawie wszystkie regały, a tu aż jeden antyk. Ciekawa jestem, czy ktoś z bibliotekarzy szkolnych "naciągnie" na te meble szefa Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach