czat z p. Hall
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne
Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jola66
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 8:57 am    Temat postu: czat z p. Hall Odpowiedz z cytatem

na stronie http://www.samorzad.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_samorzad.pap.pl&_PageID=2&s=pytania_czatu&_CheckSum=2045492733 o godz. 10.00 jest z p. Hall czat, chciałam wysłać pytanie: Jaki pani zdaniem powinien być status nauczyciela-bibliotekarza w szkole,dlaczego MEN nie wprowadził norm zatrudniania w bibliotece szkolnej,czy dla pani bibliotekarz w szkole jest pracownikiem pedagogicznym,czy administracyjnym? ale nie mogę tego zrobić, czy ktoś też miał ten sam problem co ja?
Powrót do góry
ciula

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 9:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałam wysłać Twoje pytanie, ale wyświetlił mi się komunikat "nie ma strony o nazwie 'pytania_czatu'"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 9:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://chat.pap.com.pl/chat/sais/

tam trzeba się zalogować....i chyba czekać do 10.00, bo pokój czatowy jest pusty, ale można wysłać zapytanie na maila samorzad@pap.pl
Sądzę ,że jednak najlepiej być na czacie od 10.00
Powrót do góry
Jola66
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 9:27 am    Temat postu: czat Odpowiedz z cytatem

Pod tym linkiem, który podałam można podobno wcześniej zadać pytanie, podobno!!!! bo niestety nie można tego zrobić
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 9:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tam nic nie działa...co jest? nie mozna przesyłać pytań
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no pierwsze pytanie juz zadałam...ale jeszcze nie było odpowiedzi
Powrót do góry
Jola66
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na moje pytanie odpowiedziała, że nauczyciel bibliotekarz pełni w szkole ważna role edukacyjną, koń by sie uśmiał a na pytanie anety 2244- że w każdej szkole powinna być biblioteka szkolna, ale jeśli by mogła pracowac dla środowiska lokalnego np. w wakacje czy popołudniami to jeszcze lepiej haha
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pisz jeszcze...bo ja nie odpuszczam (aneta2244)
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale już mnie chyba nie dopuszczą przed oblicze władzy....
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na pytanie:
Jakie fundusze zamierza MEN przeznaczyć na doposażenie bibliotek szkolnych, by spełniały one założenie podstawy programowej o dobrze funkcjonującej bibliotece wspierającej pracę nowoczesnej szkoły.Przy obecnych cenach ksiąźek kwoty przeznaczane na pomoce naukowe z których na książki wydziela się 200 czy 500 zł rocznie nie dają możliwości sprawnego dostosowanie księgozbioru i zbioru multimediów do tego wymogu.

odpowiedź brzmiała: Środni na te cele przewidziane są na pozomie regionalnym z funduszy europejskich

czyli nowomowatrawa
Powrót do góry
bogna3

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie moge sie przebić, ale może wy spytajcie, czy wogóle przwiduje etat nauczyciela bibliotekarza .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba się skończyło.....
Powrót do góry
fiori

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też nie jestem w stanie niczego wysłać.
Widze, ze udało się przebic TNBSP Wink
Na pytanie o łączenie bibliotek szkolnych z publicznymi pani minister odpowiedziała : "Powtarzam: w każdej szkole powinna byc biblioteka"

Oraz:
"Z tego co mi wiadomo niektore biblioteki szkolne spełniają jednocześnie funkcje bibliotek publicznych czyli maja po prostu poszerzony zakres działania".

No
Cool
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Jola66
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla niej likwidacja bibliotek szkolnych we Wrocławiu to tylko poszerzenie zakresu działan b-ki, bo w trakcie pracy szkoły b-ki publiczne pracuja na rzecz dzieci Wink
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 11:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapytałam o Wrocław i Jarocin.....okazuje sie ze niektóre biblioteki szkolne spełniaja jednocześnie funkcję b. szk. i publiczn.-poszerzony zakres działania
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach