wyrównanie zaniżanych pensji
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne
Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolina

PostWysłany: Sro Sty 13, 2010 10:34 am    Temat postu: wyrównanie zaniżanych pensji Odpowiedz z cytatem

Czy u Was wypłacane są wyrównania, o których dziś pisze Głos Nauczycielski? Podobno niektóre gminy już wypłacają - bo czas nagli termin ostateczny to 30 stycznia, a inne robią co mogą by wykazać średnie wynagrodzenie w każdej grupie awansowej Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
KASIA

PostWysłany: Sro Sty 13, 2010 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas w ogóle nic nie słychać. Ale nauczyciele mają tyle nadgodzin, że średnia na pewno wyjdzie:(
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Tunia

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 14:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas jest jakoś dziwnie- najpierw księgowa powiedziała, że wyliczono srednie i ja jako pierwsza mam wyliczone 400zł miesiecznie czyli 4800 za rok do wypłaty , bo mam goły etat, zadnej nadgodziny a wszyscy inni mają po min.4-5 nadgodzin tygodniowo. Wczoraj wszystko sie zmieniło- wyliczenia są nieaktualne i nie ma nic do wypłaty. Jak to możliwe, abym mając goły etat, uzyskała jednocześnie srednią, o kt.órej mówi się w rozporzadzeniu? co o tym myślicie?
Karolina

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 14:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zrozumiałam, że średnią mamy nie tyle osiągnąć indywidualnie, co wszyscy w danej gminie na danym stopniu awansu. Więc jak ktoś dostał dużą nagrodę to podnosi tym średnią, jak ktoś ma dużo nadgodzin to podnosi tą ogólna średnią i Tobie czy też pewnie mnie - chciałabym dostać wyrównanie, ale raczej nie liczę na nie - obym miło sie rozczarowała...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Malkontent

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 17:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety, jest tak jak opisuje to Karolina.Nikt nie zastanawia się nad indywidualnymi przypadkami, tylko czy szkoła, bądż szkoły w gminie osiągają średnie.Skutki tego będą takie, że gro nauczycieli będzie miało nadgodziny, zamiast zatrudnienia kogoś nowego.Ta głupia polityka doprowadzi do tego, że będzie trudno z pracą, a nauczyciele będą mieli po 27 godzin zajęc.A my jak zwykle bedziemy płacowymi pariasami Sad((((
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aqa

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 13:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dowiedzieliśmy się pół oficjalnie /nie wiem, czemu nie oficjalnie/, że dyplomowani dostaną ok 880 zł brutto. Wszyscy tak samo.
Ten przepis o tych wyrównaniach do średnich w grupie jest to niezwykle ciekawa "produkcja" MENu. Jak zauważyliśmy wszyscy:
- wszyscy w gminie w danej grupie wrzuceni do jednego wora,podliczeni, podzieleni przez ilość osób = wyszła średnia /w uproszczeniu/. Nieistotne to, że ten n-l zarobił np. 4300 średnio, a tamten 2100. Średnio wyszło XX na osobę- osoba tyle dostanie każda.
- bez względu na to, że dyplomowany dydaktyk ma więcej ok 150 zł -mc minimum niż bibliotekarz /u mnie/- np. dod. wych., dod. za prowadzenie pracowni /JA ZA DARMO dokonuję wszelkich napraw i konserwacji/i to bez płatnych zastępstw- z czego ma kolejne 300 ok zł- i ma on możliwość dorobienia,/ ja nigdy pracując najdłużej z nauczycieli w szkole/- ja i on "osięgnęliśmy średnią xx.

Nie pamietam równie uczciwego wyrównania jak to. Cóz.. każdy mówi, dobrze, że jest.
Ten, co ma 4300- dostanie owo 880 brutto i ten co ma 2100.
Powrót do góry
Tunia

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 17:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja jednak nic nie rozumiem- wszędzie czytam, że nauczyciel powinien mieć zagwarantowaną średnią okresloną w KN ( dla mnie ok.3200zł ) a ja osiągnęłam w ub. roku 2009 średnią ok. 2600. Pozostali n-le maja srednie powyżej 3000zł, ogólnie w gminie średnia dla mojego stopnia awansu jest powyżej średniej z KN. I co? Osiągnęłam średnią? Najpierw ksiegowa powiedziala mi że bedą wypłaty , a za chwile że program komputerowy pokazuje zero do wypłaty. Śmieszne!Po co te wyliczenia? Niech sobie liczą, ale nie mówia że nauczyciel zarabia tyle ile ma zapisane w KN.
KASIA

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 20:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacko by nas pewnie oświecił, jak to powinno wyglądać, ale jak ktoś słusznie wcześniej zauważył, ostatnio nas opuścił. Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gość

PostWysłany: Sob Sty 23, 2010 14:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jacko przyjacielu, potrzebujemy Cię! Czy masz już nas ( bibliotekarek) dość???
Powrót do góry
Jacko

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 20:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poczytajcie sobie tu
http://oskko.edu.pl/forum/watek.php?w=40481&s=1
albo tu
http://www.samorzad.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_samorzad.pap.pl&_PageID=2&s=depesza&dep=46934
Powrót do góry
wichrowe wzgórze
Gość

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 12:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli średnią wypracowywuje gmina, nie indywidualnie - nauczyciel.

I gdzie tu sprawiedliwość Evil or Very Mad Ja , przy mojej stawce zaszeregowania ,średniej nie osiagnęłam, a moje kolezanki ze swoimi nadgodzinami, płatnymi , doraźnymi zastepstwami TAK ! To tak jakbym im oddała pieniądze, które mnie sie należą ! JEDEN ZA WSZYTSKICH - WSZYSCY ZA JEDNEGO !
Do czego ma to rozporzadzenie doprowadzić ? To skłócenia grona nauczycielskiego !!!

Absurdalne to wszytsko Evil or Very Mad
PS. w szkole , gdzie pracuję nikt się nie " załapał ".
Powrót do góry
Magnolia
Gość

PostWysłany: Wto Sty 26, 2010 15:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie sprawdziłam konto - dostałam 1500 Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
kika
Gość

PostWysłany: Sro Sty 27, 2010 14:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas cicho sza nikt nic nie wie i nie śmie pytać
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pią Sty 29, 2010 10:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie właśnie wpłynęło na konto 10,35 zł - chyba pójdę z ochroniarzem aby wybrać tą ogromną kwotę Laughing
Powrót do góry
Anulk
Gość

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 10:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas właśnie wczoraj przelali wyrównania na konta...jako dyplomowana dostałam 2200 Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum "Biblioteki w Szkole" Strona Główna -> Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach