| Drukuj temat :: Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Karolina
|
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 10:34 am Temat postu: wyrównanie zaniżanych pensji |
|
|
Czy u Was wypłacane są wyrównania, o których dziś pisze Głos Nauczycielski? Podobno niektóre gminy już wypłacają - bo czas nagli termin ostateczny to 30 stycznia, a inne robią co mogą by wykazać średnie wynagrodzenie w każdej grupie awansowej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KASIA
|
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 10:38 am Temat postu: |
|
|
| U nas w ogóle nic nie słychać. Ale nauczyciele mają tyle nadgodzin, że średnia na pewno wyjdzie:( |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tunia
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 14:18 pm Temat postu: |
|
|
U nas jest jakoś dziwnie- najpierw księgowa powiedziała, że wyliczono srednie i ja jako pierwsza mam wyliczone 400zł miesiecznie czyli 4800 za rok do wypłaty , bo mam goły etat, zadnej nadgodziny a wszyscy inni mają po min.4-5 nadgodzin tygodniowo. Wczoraj wszystko sie zmieniło- wyliczenia są nieaktualne i nie ma nic do wypłaty. Jak to możliwe, abym mając goły etat, uzyskała jednocześnie srednią, o kt.órej mówi się w rozporzadzeniu? co o tym myślicie? _________________ Tunia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 14:44 pm Temat postu: |
|
|
| Ja zrozumiałam, że średnią mamy nie tyle osiągnąć indywidualnie, co wszyscy w danej gminie na danym stopniu awansu. Więc jak ktoś dostał dużą nagrodę to podnosi tym średnią, jak ktoś ma dużo nadgodzin to podnosi tą ogólna średnią i Tobie czy też pewnie mnie - chciałabym dostać wyrównanie, ale raczej nie liczę na nie - obym miło sie rozczarowała... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Malkontent
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 17:15 pm Temat postu: |
|
|
Niestety, jest tak jak opisuje to Karolina.Nikt nie zastanawia się nad indywidualnymi przypadkami, tylko czy szkoła, bądż szkoły w gminie osiągają średnie.Skutki tego będą takie, że gro nauczycieli będzie miało nadgodziny, zamiast zatrudnienia kogoś nowego.Ta głupia polityka doprowadzi do tego, że będzie trudno z pracą, a nauczyciele będą mieli po 27 godzin zajęc.A my jak zwykle bedziemy płacowymi pariasami (((( |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aqa
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 13:52 pm Temat postu: |
|
|
dowiedzieliśmy się pół oficjalnie /nie wiem, czemu nie oficjalnie/, że dyplomowani dostaną ok 880 zł brutto. Wszyscy tak samo.
Ten przepis o tych wyrównaniach do średnich w grupie jest to niezwykle ciekawa "produkcja" MENu. Jak zauważyliśmy wszyscy:
- wszyscy w gminie w danej grupie wrzuceni do jednego wora,podliczeni, podzieleni przez ilość osób = wyszła średnia /w uproszczeniu/. Nieistotne to, że ten n-l zarobił np. 4300 średnio, a tamten 2100. Średnio wyszło XX na osobę- osoba tyle dostanie każda.
- bez względu na to, że dyplomowany dydaktyk ma więcej ok 150 zł -mc minimum niż bibliotekarz /u mnie/- np. dod. wych., dod. za prowadzenie pracowni /JA ZA DARMO dokonuję wszelkich napraw i konserwacji/i to bez płatnych zastępstw- z czego ma kolejne 300 ok zł- i ma on możliwość dorobienia,/ ja nigdy pracując najdłużej z nauczycieli w szkole/- ja i on "osięgnęliśmy średnią xx.
Nie pamietam równie uczciwego wyrównania jak to. Cóz.. każdy mówi, dobrze, że jest.
Ten, co ma 4300- dostanie owo 880 brutto i ten co ma 2100. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tunia
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 17:01 pm Temat postu: |
|
|
a ja jednak nic nie rozumiem- wszędzie czytam, że nauczyciel powinien mieć zagwarantowaną średnią okresloną w KN ( dla mnie ok.3200zł ) a ja osiągnęłam w ub. roku 2009 średnią ok. 2600. Pozostali n-le maja srednie powyżej 3000zł, ogólnie w gminie średnia dla mojego stopnia awansu jest powyżej średniej z KN. I co? Osiągnęłam średnią? Najpierw ksiegowa powiedziala mi że bedą wypłaty , a za chwile że program komputerowy pokazuje zero do wypłaty. Śmieszne!Po co te wyliczenia? Niech sobie liczą, ale nie mówia że nauczyciel zarabia tyle ile ma zapisane w KN. _________________ Tunia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KASIA
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 20:32 pm Temat postu: |
|
|
| Jacko by nas pewnie oświecił, jak to powinno wyglądać, ale jak ktoś słusznie wcześniej zauważył, ostatnio nas opuścił. Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 14:43 pm Temat postu: |
|
|
| Jacko przyjacielu, potrzebujemy Cię! Czy masz już nas ( bibliotekarek) dość??? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jacko
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wichrowe wzgórze Gość
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Czyli średnią wypracowywuje gmina, nie indywidualnie - nauczyciel.
I gdzie tu sprawiedliwość Ja , przy mojej stawce zaszeregowania ,średniej nie osiagnęłam, a moje kolezanki ze swoimi nadgodzinami, płatnymi , doraźnymi zastepstwami TAK ! To tak jakbym im oddała pieniądze, które mnie sie należą ! JEDEN ZA WSZYTSKICH - WSZYSCY ZA JEDNEGO !
Do czego ma to rozporzadzenie doprowadzić ? To skłócenia grona nauczycielskiego !!!
Absurdalne to wszytsko
PS. w szkole , gdzie pracuję nikt się nie " załapał ". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Magnolia Gość
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 15:57 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie sprawdziłam konto - dostałam 1500  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kika Gość
|
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 14:33 pm Temat postu: |
|
|
| U nas cicho sza nikt nic nie wie i nie śmie pytać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 10:16 am Temat postu: |
|
|
Mnie właśnie wpłynęło na konto 10,35 zł - chyba pójdę z ochroniarzem aby wybrać tą ogromną kwotę  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anulk Gość
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 10:04 am Temat postu: |
|
|
U nas właśnie wczoraj przelali wyrównania na konta...jako dyplomowana dostałam 2200  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|